Als eerste aandrijving met de nieuwe, compacte vertraging, model: SG40 wordt de SE 8.60 FU met trots aan u voorgesteld.

Deze nieuwe aandrijving met geïntegreerde frequentieregelaar voor gebalanceerde sectionaaldeuren onderscheidt zich door de volgende unieke eigenschappen:

  • Extreem compacte bouwwijze in een One-Boxdesign (vertraging en motor in één behuizing) (①)
  • Geïntegreerde frequentieregelaar voor instelbare uitgaande toerentallen van 12 – 60 min-1 (②)
  • Een stekker-aansluitsysteem (XES) voor snelle inbedrijfstelling zonder bedrading (③)
  • Geïntegreerde noodhandbediening “Noodkettingtakel” (④) met optioneel uitbreidbare trekkoordmechanisme voor keuze: “handbediend of motor” (⑤)

De nieuwe aandrijving is uitgerust met een geïntegreerde digitale eindschakelaar (DES) en kan gebruikt worden met de GfA-deurbesturingen, modellen: TS 970, TS 971 en TS 981.
Het nieuw ontwikkelde XES-aansluitsysteem met één stekker vereenvoudigt de elektrische montage aan de aandrijfzijde. Het losdraaien van schroeven en demonteren van afdekkappen is hierdoor niet meer nodig waardoor de montageduur wordt verkort.


Afmetingen en bevestiging:

Het design van de nieuwe SE 8.60 FU biedt uiterst compacte afmetingen (⑥). Met een totaal gewicht van slechts 9 kg is de SE 8.60 FU de lichtste aandrijving in de productgamma van GfA.
De aandrijving is voorzien van een holle as met diameter: 25,4 mm (⑦). De montage op de deur as kan met behulp van twee apart leverbare spieën (⑧+⑨) worden uitgevoerd. Voor de montage van de aandrijving is de behuizing voorzien van vier M8-schroefdraadboringen (⑩). De montage aan de deur kan worden uitgevoerd via twee verschillende draaimomentsteunen (⑪+⑫).


Noodhandbediening:

De aandrijving heeft een geïntegreerde noodhandbediening “Noodkettingtakel” met een kettinglengte van 1 m (⑬). Er zijn verleng-sets verkrijgbaar met kettinglengtes van 2 m tot 10 m (⑭).
De noodhandbediening wordt geactiveerd via een rode, 6-hoek draaischakelaar (SW15) aan de onderkant van de behuizing (⑮). Een achteraf gemakkelijk te plaatsen trekkoordmechanisme maakt het mogelijk om de noodhandbediening op bedieningshoogte te activeren zonder gereedschap (⑯). De trekkoorden zijn beschikbaar in drie verschillende lengtes.


Aansluitkabels:

Het nieuwe aansluitsysteem met één stekker (XES) werd speciaal ontwikkeld voor de bouwserie SG40 c.q. de eerste daarmee uitgeruste aandrijving, model: SE 8.60 FU.
Aan de aandrijfzijde wordt de tot nu gebruikte aparte aansluitstekker voor eindschakelaar en motor vervangen door een enkele stekker (⑰).
De in de aandrijving geïntegreerde digitale eindschakelaar zorgt ervoor dat geen extern toegankelijke aansluitruimte meer nodig is, wat zorgt voor een zeer compacte behuizing.
De elektrische montage kan tijdbesparend Plug-and-Play en zonder demontage van kappen uitgevoerd worden. De nieuwe XES-aansluitkabel kan zoals gebruikelijk in verschillende lengtes geleverd worden (⑱).


Opmerkingen:

De SE 8.60 FU is een passende vervanging van aandrijvingen, modellen: SE 6.65 DU en 6.80 FU.
Op basis van zijn eigenschappen is de nieuwe ELEKTROMAT SE 8.60 FU (⑳) technisch en economisch
bovengeschikt aan de beproefde Sectionaaldeur-aandrijvingen SE 6.65 DU en SE 6.80 FU (⑲). Om die reden adviseren wij om bij onveranderde of gelijkaardige toepassingsgebieden om te schakelen op het nieuwe product. Houd er daarbij rekening mee dat de aanpassing aan de deurconstructie volgens de beschrijving verandert. Ook worden de nieuwe elektrische aansluiting en de nieuwe noodhandbediening gebruikt.
Beide varianten met SG50-vertraging blijven parallel aanwezig in het GfA-productengamma. Bovendien worden deze gebruikt als een noodontkoppeling gewenst is.


Heeft u vragen of interesse? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op via info@rda-bv.nl of bel ons op +31 – (0)416 66 00 44.