Nieuwe motor van GfA met inschakelduur: 100%, conform S3.
Model 1

Conform de ökodesign richtlijn, 2009/125/EG van 21.10.2009, dienen elektromotoren met klassificatie S1 (constant bedrijf) te voldoen aan de energieefficiëntieklasse: IE. Deze klasse (IE) geeft de verhouding aan tussen het ingaande elektrische vermogen en het uitgaande mechanische vermogen.

Elektromotoren welke constant aangestuurd zijn & niet voldoen aan de IE klasse mogen niet meer in de EU geleverd worden. Aandrijvingen ten behoeve van deuren & poorten vallen niet onder de klasse S1, maar onder klasse S3 (periodieke aansturing).

Daar het in een aantal situaties wenselijk is om een S1 elektromotor toe te passen vanwege: betere koeling of aparte netaansluiting levert GfA deuraandrijvingen met een S1 elektromotor.

Het is niet meer toegestaan deze aandrijvingen te kenmerken als S1 aandrijvingen. Om deze reden is de klassificatie van alle GfA aandrijvingen met elektromotor zoals afgebeeld in Model 1 per direct verandert naar klasse: S3.

Voor meer informatie hierover kunt u met ons contact opnemen via telefoonnummer: +31 – (0)416 66 00 44, of: https://www.rda-bv.nl/contact/